Sevniški planinski maraton

Spoštovani "trail" tekači, rekreativci, planinci, pohodniki, ljubitelji doživetij v naravi vseh generacij!

Planinsko društvo Lisca Sevnica
 bo ponovno organiziralo športno tekmovalno in pohodno-rekreativno prireditev, 

5. Sevniški planinski maraton 2019. 

Izbrali boste lahko med 4 pohodnimi "trail" poti od 6 do 45 km, ki potekajo pretežno po Sevniški planinski poti, markirani obhodnici po območju občine Sevnica. 

Sevniški planinski maraton 

ponuja pestro izbiro tekmovalnih "trail" in pohodnih izzivov za vse starostne skupine. 

Ponuja izzive vztrajnim pohodnikom, "trail" tekačem, pohodniške užitke, rekreacijo družinam ter športno-kulturno-zabavno preizkušnjo najmlajšim, ki jih spodbujamo k zdravem načinu življenja z gibanjem v naravi. Med teki in pohodi spoznavate številne naravne vrednote in kulturne zanimivosti (cerkve, gradove, običaje…). Prireditev je tekmovalnega in rekreativnega značaja, poudarek pa je na gibanju in druženju.

Poti vodijo pretežno po markiranih planinskih poteh po gozdovih, travnikih, grebenih s čudovitimi razgledi, mimo izjemnih kulturnih in naravnih znamenitosti. Posebej zanimivo je 

območje Lisce (947 m), najbolj priljubljene izletniške točke v Posavju

Na poteh bodo kontrolne točke z okrepčili, kulturnim programom, animacijami za najmlajše … Po prihodu na cilj se boste lahko osvežili na bazenu Sevnica ali pri Športnem domu Sevnica, kjer bo poskrbljeno za hrano in pijačo, in se udeležili številnih športno-animacijskih aktivnosti v popoldanskih urah. Po podelitvi nagrad in priznanj bo kulturno-zabavni program.

Sevniški planinski maraton 2019 bo potekal v soboto, 31. avgusta 2019, s štartom in ciljem na igrišču pri Športnem domu Sevnica, Prvomajska ulica 15a, 8290 Sevnica.

Že nabirate kondicijo? Naj vas beseda "maraton" ne prestraši! Poti so prilagojene za vsakogar! In ne pozabite: pomembno je sodelovati, se razgibati, sprostiti v naravi, narediti nekaj zase in se obenem še zabavati, spoznati nove ljudi, poti, doživetja, zanimivosti!

Podrobne informacije so objavljene na spletni strani www.planinskimaraton.si

Vabljeni v Posavje v Sevnico na edinstveni tekmovalni in rekreativno-pohodni športni dogodek za vse generacije! 

PLAKAT-SPM2019-TISK (dragged)                   


S planinskimi pozdravi!

PLANINSKO DRUŠTVO »LISCA« SEVNICA
Taborniška ulica 14
8290 SEVNICA
matična štev. 5134196
davčna številka 80499414
TRR SI56 0237 9001 9924 988
e-pošta:  pdlisca@gmail.com,  pdlisca@siol.net
tel.: 041 481 697
Spletna stran: 
http://www.pd-lisca.si----------------------------------------------------------------

3. Sevniški planinski maraton zadovoljil vse generacije

Planinsko društvo Lisca Sevnica je ponovno organiziralo edinstveno športno in pohodno-rekreativno prireditev, 3. Sevniški planinski maraton. Zanimiv izbor 6 raznolikih pohodnih poti (od 6 do 63 km dolžine), ki potekajo pretežno po Sevniški planinski poti, markirani obhodnici po območju občine Sevnica, in sončna sobota sta privabila okoli 150 pohodnikov, od katerih se je 27 junakov podalo na najdaljšo, skoraj 63 km dolgo Gamsovo pot. Bolje pripravljeni so se udeležili 46 km dolge Maratonove poti, večina pa je izbrala krajši, 29 km dolgo Ajdovsko pot ali 19 km dolgo Lisjakovo pot. Vse navedene poti so vodile čez Lisco, najbolj priljubljeno izletniško in pohodniško točko v Posavju. Najmlajši so se lahko preizkusili na 11 km dolgi Cicibanovi poti ali 6 km dolgi Škratkovi grajski poti, na katerih je potekal tudi zanimiv program z delavnicami, grajskimi igrami, letečo sokolarsko prestavo, animacijami… Vse male in velike pohodnike je na koncu čakala osvežitev na bazenu Sevnica, nekateri pa so si privoščili tudi masažo.

Prireditev v osnovi ni bila tekmovalnega značaja, ker je bil poudarek na gibanju in druženju, nagrade za najhitrejše so bile le na najdaljši, t.i. Gamsovi poti z več kot 3.500 m višinske razlike, zato je bila svojevrsten izziv vsem 27 udeležencem, ki so se podali nanjo. Najhitreje je s časom 7 ur in 43 minut prispel v cilj Andrej Martinčič iz Brestanice, drugi je bil lanski in predlanski zmagovalec Matej Mlakar z Artič s časom 8 ur in 29 minut, tretji pa Sevničan Danilo Kunšek s časom 9 ur in 5 minut. Le nekaj minut za tretjeuvrščenim je na cilj prispela prva ženska Pia Peršič iz Krškega s časom 9 ur in 17 minut, druga pa je bila Sevničanka Barbara Resnik s časom 11 ur in 10 minut.

Rezultati tekmovalnega dela (Gamsove poti) so objavljeni na spl. strani:

http://timing.bfit.si/images/stories/rezultati/2017/sevnica2017/absolutno_2017.htm


Sevniški planinski maraton je ponudil pestro izbiro pohodnih izzivov za vse starostne skupine. Izzive vztrajnim pohodnikom, tudi tekačem, pohodniške užitke, rekreacijo družinam ter športno-kulturno-zabavno preizkušnjo najmlajšim, ki jih spodbujamo k zdravem načinu življenja z gibanjem v naravi. Med pohodi so udeleženci spoznavali številne naravne vrednote in kulturne zanimivosti (cerkve, gradove, običaje…), posebej za družine smo pripravili pester kulturni in športno-rekreativni program. Prostovoljci na kar 22 okrepčevalnicah (in kontrolnih točkah) na poti so poskrbeli, da so udeleženci lažje prestali vročino in se primerno oskrbeli.

Obširna fotogalerija dogajanja je objavljena na spl. strani:
http://www.planinskimaraton.si/fotogalerija.html

Nagrade najboljšim na Gamsovi poti je v večernem delu podelil Srečko Ocvirk, župan Občine Sevnica. Vsi udeleženci prireditve so prejeli priznanja. Nagrade smo podelili tudi najstarejšemu (Alojz Rupar) in najmlajšemu (Tian Gregurić) udeležencu, najbolj številčni družini (družina Jazbinšek), najbolj številčni ekipi (Komunala Sevnica), najtežjemu udeležencu (Aleš Gunstek) in najbolj izvirno oblečenem udeležencu (Jernej Klinc). Posebna »zmagovalka« je bila 4-letna Neva Prosenik, ki je skupaj z družino prehodila celo Lisjakovo pot iz Sevnice na Lisco in nazaj. 

Kljub vročini je prireditev glede na odzive udeležencev (in to nam je najbolj pomembno) odlično uspela. Zahvaljujemo se vsem (kar okoli 50) prostovoljcem Planinskega društva Lisca Sevnica, partnerjem in pokroviteljem za pomoč pri pripravi in izvedbi dogodka, ki ni tako majhen zalogaj. Z mislimi smo že pri 4. Sevniškem planinskem maratonu, ki bo 25. avgusta prihodnje leto.

Ekipa SPM 2017

www.planinskimaraton.si

 

Zahvaljujemo se vsem pokroviteljem in partnerjem, ki so omogočili prireditev:

  • Glavna pokrovitelja: TANIN Sevnica in HESS – Hidroelektrarne na spodnji Savi
  • Zlati pokrovitelji: Siliko, Občina Sevnica, KŠTM Sevnica
  • Srebrni pokrovitelj: EL-PRO Damjan Božič s.p.
  • Bronasti pokrovitelji: Tiskarna ProPrint
  • Ostali pokrovitelji: Kibuba, Planinska zveza Slovenije, Fitnes studio Sevnica - Rekreacijski studio Vitaja, d.o.o., Kolesarski center Sevnica – Krško, KIWI SHOP - Janez Imperl s.p., Gostinstvo Krašovec, d.o.o., B-FIT Timing
  • Partnerji: Javni zavod KŠTM Sevnica, Društvo Sevniški graščaki, Zavod Grajsko lutkovno gledališče Sevnica

-----------------------------------------------------
Plakat-koncni-SPLET-brez-sponzorjevPlaninsko društvo Lisca Sevnica